Griķi ir ļoti veselīgi graudaugi. Papildus garšas īpašībām tiem piemīt daudz noderīgu īpašību. Populārs ēdiens, protams, ir griķu putra. Taču, to gatavojot, daudzi cilvēki pieļauj bieži sastopamu kļūdu.
Kā parasti visi gatavo griķus
Mēs visi zinām šo populāro graudaugu gatavošanas formulu. Tā ir 1 pret 2, tas ir, vienai krūzai griķu jāpievieno divas glāzes ūdens un jāvāra līdz ir gatavi.
Ar griķiem visi rīkojas tieši tāpat. Bet tā ir kļūda.
Kā pareizi pagatavot griķus
Daudziem noslēpums būs tas, ka visiem pazīstamie tumšie griķi no veikala ir jau pusvārīti putraimi. Tie ir izgājuši pirmapstrādi.
Lasi vēl: Ko vajadzētu darīt ar atkritumu spaini reizi nedēļā: daudzas saimnieces par to nezina
Lai to pagatavotu, griķu putraimi jāaplej ar vārošu ūdeni (zināmā proporcijā, 1 pret 2). Pēc tam jānosedz ar vāku un jāgaida, kamēr griķi izvārīsies un uzbriest!
Pēc tam var pievienot eļļu un garšvielas.
Kādas ir griķu priekšrocības?
Griķu putraimi satur lielu daudzumu magnija, mangāna, fosfora, vara un dzelzs. Visas šīs minerālvielas veicina bērnu augšanu un attīstību. Griķi satur arī B7 vitamīnu, kas pazīstams kā biotīns. Tam ir svarīga loma vielmaiņā, un tas palīdz organismam šķelt taukus, ogļhidrātus un olbaltumvielas.